Wat doe je als het contact tussen jou en je kind niet lekker loopt? Als je merkt dat er vaak ruzie is in het gezin, of dat je niet begrijpt wat je kind bedoelt. Vaak kom je er uiteindelijk wel uit met je kind. Als dat niet lukt kan een haptonomische begeleiding ondersteuning bieden.
Samen met mijn dochter Maaike, die sociaal pedagogisch hulpverlener is, bieden we begeleiding voor ouders en kinderen. De begeleiding wordt gegeven vanuit het gedachtegoed van de Haptonomie; voelen in contact met jezelf en in relatie tot anderen.
De begeleiding begint met een intakegesprek met de ouders om de problematiek te verhelderen. Waar lopen jullie precies tegen aan? Als de kinderen het gesprek willen bijwonen dan zijn ze van harte welkom. Na de intake volgt een mogelijke observatie bij jullie thuis. Aan de hand van het intakegesprek en de evaluatie van de thuissituatie wordt er een advies uitgebracht. De uitwerking van het advies vindt plaats in een plan van aanpak.
Begeleidingsvormen die worden toegepast:
- Ondersteuning in hoe je kunt reageren op de problematiek van uw kind, vanuit het gedachtegoed van de haptotherapie behandeling/begeleiding. Dit wordt afgestemd op de het karakter van het kind.
- Coaching in de thuissituatie
- Haptonomie sessies in de praktijk
Maaike Borsboom doet de observaties en de coaching in de thuissituatie. Naast haar opleiding S.P.H. heeft ze ook de opleiding tot integratieve massage therapeut gevolgd. Zij is tevens werkzaam in de jeugdpsychiatrie.